Ajakirjade Kirjastus 2013
Suomennos: Terhi Pääskylä-Malmström
Tämä kauniita ruoka- ja luontokuvia sisältävä keittokirja luo katsauksen nyky-Viron keittiöön. Suurin osa kirjassa esiteltävistä ruoista on kuulunut virolaiseen ruokapöytään jo 1930-luvulla, maan ensimmäisen itsenäisyyden kukoistuskaudella. Joukossa on kuitenkin myös myöhemmin suosioon nousseita herkkuja. Yhteensä suolaisia ja makeita reseptejä on yli 50 – kaikki tulvillaan virolaisten rakkaimpia makuja!
Kirjan tekijät Harri Ilves ja Lia Virkus ovat maassaan tunnettuja ruoka-alan toimijoita: Ilves työskentelee ravintola-alalla, Virkus suosittujen ruokalehtien toimittajana ja -kirjojen kirjoittajana. Kirjan kolmas tekijä Maire Suitsu on koonnut teoksen alkuun lyhyen ja ytimekkään katsauksen virolaisen ruokakulttuurin kehitykseen.
Maukkaita hetkiä virolaisen keittiön parissa ja jätku leivale, kuten lahden toisella puolella sanotaan!