Maikrahv

Maikrahv

Maikrahv on Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola, joka tunnetaan keskiaikaisesta tunnelmasta, herkullisesta ruoasta ja ystävällisestä palvelusta.

Twin pearls of the Baltic Sea: Tallinn & Helsinki

Twin pearls of the Baltic Sea: Tallinn & Helsinki

Tallinn and Helsinki are two capitals with only 80 kilometres of Baltic Sea and a two-hour ferry ride between them. The cities form a unique twin capital, sometimes referred to as Talsinki. It might even be that in a few decades the cities will be connected by an undersea tunnel – a future prospect being researched as we speak.

Mikä LOHAS?

Mikä lohas

Eettisyyttä, ekologisuutta ja terveellisyyttä arvostavat LOHAS-kuluttajat ovat saapuneet jäädäkseen. Me selvitimme, keitä he ovat ja mitä he haluavat.

Asiakkaana näkövammainen

Asiakkaana näkövammainen

Kosmetologi Virpi Uosukainen on ainoana Suomessa tutkinut näkövammaisten suhdetta kosmetologipalveluihin. Tuore tutkimus paljastaa näkövammaisten kaipaavan ammattiapua ja ohjausta ihon-, kynsien- ja kauneudenhoidossa.

Kohti yrittäjyyttä

Kohti yrittäjyyttä

Kun mielessä siintää oman kauneushoitolan, myymälän tai maahantuontiyrityksen perustaminen, on aika tarttua kynään ja paperiin. Yritystoiminta alkaa – ainakin teoriassa – huolellisella suunnittelulla. Liiketoimintasuunnitelma on uuden yrityksen käsikirja sekä yrittäjälle itselleen että liikeidean kannattavuutta arvioiville asiantuntijoille. Suunnitelman liitteenä olevat laskelmat puolestaan näyttävät, millaista alkupääomaa uusi yritys tarvitsee ja mistä raha alkaa sinne virrata.

Etätyöläinen, kahvilayrittäjän painajainen?

Etätyöläinen, kahvilayrittäjän painajainen?

Sieltä se taas tulee tabletti ojossa, tilaa kahvin ja liimaa peränsä kiinni penkkiin. Pistää kuulokkeet korville, naputtaa jalalla tahtia eikä lähde kulumallakaan. Herää horroksestaan vain hetkittäin kailottaakseen puhelunsa kaiken kansan kuuluville tai käydäkseen vessassasi käyttämässä vettäsi ja paperiasi.

Käykö käry?

Käykö käry?

Tupakkalaki on kiristynyt Suomessa merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden kuluessa. Ravintolatupakoinnin kieltäminen vuonna 2007 vähensi sauhuttelijoiden määrää selvästi, ja viime elokuussa pykäliä ruuvattiin taas tiukemmalle.

Uusi vuosi, uusi elämä – vaan ei kevyt eikä tipaton

Uusi vuosi, uusi elämä – vaan ei kevyt eikä tipaton

Uusi vuosi on täynnä lupauksia. Kun ilotulitukset vaipuvat, alkaa ankaran itseruoskinnan täyttämä uusi ja uljas elämä. Tästä eteenpäin syön terveellisesti. En herkuttele. Annan kyytiä selluliitille ja vatsamakkaroille. Jos joku onneton ei ole osannut lupauksiaan sanoittaa, tekevät iltapäivälehdet sen tarmokkaasti hänen puolestaan.

Matkusta maltilla

Matkusta maltilla

Säännöllinen liikematkustaminen on huomattava rasitustekijä. Aikaeron lisäksi matkaajaa kuormittavat pitkiksi venyvät päivät, riittämätön palautuminen sekä haasteet työn ja yksityiselämän yhteensovittamisessa. Evento keräsi parhaat asiantuntijavinkit kerosiininkatkun, hotellikuoleman ja reissuväsymyksen värittämään oravanpyörään.